Η Γυμναστική γέννησε τον Πανθεσσαλονίκειο και ο Πανθεσσαλονίκειος την γυμναστική στην Ελλάδα
Μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.)
Αρ. 16393/94 Απόφ. Πρωτοδ. Θεσ/νίκης
Κωδικός Γ.Γ.Α. ΙΜ-87
Αρ. Μητρ. ΣΕΓΑΣ 448
Αρ. Μητρ. Ε.Γ.Ο. 2
Στους αγώνες,οι αθλήτριες του συλλόγου μας εμψυχώνουν τις συναθλήτριες τους φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα

Καιρός

 

Γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ ν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

Από το Blogger.
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Πανθεσσαλονίκειου
Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εξαιρούνται οι Αθλητικοί Φορείς από το Άρθρο 27, Ικανοποίηση & Ευχαριστίες από τον πρόεδρο κ. Θανάση Βασιλειάδη


Δικαιώνεται πανηγυρικά η προσπάθεια των φορέων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στην οποία συμμετείχε ενεργά και η Ε.Γ.Ο., αφού το Υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτό το αίτημα να εξαιρέσει τους αθλητικούς φορείς από τις αυστηρότατες ρυθμίσεις, που ουσιαστικά έκαναν αδύνατη κάθε κρατική χρηματοδότηση....

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 4110/2013, που πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή, το Υπουργείο Οικονομικών έχει τον τελευταίο λόγο για κάθε αίτημα κρατικής επιχορήγησης προς όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. (αθλητικές Ομοσπονδίες, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Ομοσπονδία Α.Μ.Ε.Α.). Κάτι τέτοιο εμπόδιζε την εκταμίευση ακόμα και του μικρότερου ποσού, για το οποίο είχε ήδη δοθεί έγκριση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α.. 
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αντιδράσει άμεσα, υποβάλλοντας στο Υπουργείο Οικονομικών το αίτημα να εξαιρεθούν από την παραπάνω ρύθμιση οι φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πράγμα το οποίο έγινε τελικά δεκτό. 
Με προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή, καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 6 η ρύθμιση του άρθρου 27 του ν. 4110/2013. Όπως αναγνωρίζεται στην Αιτιολογική Έκθεση του ως άνω Σχεδίου Νόμου, η εφαρμογή της επίμαχης ρύθμισης «δημιουργεί δυσλειτουργίες και ανυπέρβλητα, οικονομικά, κυρίως, εμπόδια στην καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς για την όσον δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών τους ενόψει της συμμετοχής τους σε εθνικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις α[αιτείται η έγκαιρη και άμεση επιχορήγησή τους από την εποπτεύουσα αυτές Γενική Γραμματεία Αθλητισμού». 
Στο άκουσμα της θετικής εξέλιξης, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση: 
«Η φωνή μας εισακούστηκε. Το δίκαιο αίτημα, το οποίο υπερασπίστηκαν με όλες τις δυνάμεις τους η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών Ομοσπονδιών, έγινε δεκτό, όπως ακριβώς ήταν το σωστό να συμβεί.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγωνίστηκαν για να έρθει αυτή η απόφαση, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες, όπως βέβαια και την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που μας στήριξε έμπρακτα και προώθησε αποτελεσματικά το αίτημά μας. Ευχαριστούμε και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, που έστω και τώρα μας αφουγκράστηκαν, κατανόησαν το λάθος που είχε γίνει σε βάρος του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και φρόντισαν να το αποκαταστήσουν.
Αυτή η θετική εξέλιξη κρατά ζωντανή την ελπίδα ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα μπορέσει να επιβιώσει, παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Ο αδιάκοπος αγώνας μας συνεχίζεται και προσδοκούμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την συμπαράσταση όλων, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες».
Διαβάστε ΕΔΩ την σχετική ανακοίνωση - παρέμβαση που είχε κάνει η Ε.Γ.Ο. για το συγκεκριμένο θέμα, στις αρχές Απριλίου