Η Γυμναστική γέννησε τον Πανθεσσαλονίκειο και ο Πανθεσσαλονίκειος την γυμναστική στην Ελλάδα
Μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.)
Αρ. 16393/94 Απόφ. Πρωτοδ. Θεσ/νίκης
Κωδικός Γ.Γ.Α. ΙΜ-87
Αρ. Μητρ. ΣΕΓΑΣ 448
Αρ. Μητρ. Ε.Γ.Ο. 2
Στους αγώνες,οι αθλήτριες του συλλόγου μας εμψυχώνουν τις συναθλήτριες τους φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα

Καιρός

 

Γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ ν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

Από το Blogger.
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Πανθεσσαλονίκειου
Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής στην Σόφια της Βουλγαρίας 4 & 5 Μαϊου 2013.


Πάσχα στη Βουλγαρία θα κάνει η πρωταθλήτρια του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου, η οποία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (4-5 Μαΐου), δοκιμάζοντας εκ νέου τις δυνάμεις της απέναντι στις κορυφαίες εκπροσώπους του αθλήματος. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναχωρεί σήμερα (Μ. Πέμπτη 02/05) για τη βουλγαρική πρωτεύουσα, συνοδευόμενη από την προπονήτρια και χορογράφο της, Μορφούλα Ντώνα, καθώς και από τη διεθνή κριτή Μαρία Πάχτα. Για τη Φίλιου, αυτό θα είναι το τελευταίο διεθνές τεστ προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βιέννης (31 Μαΐου - 2 Ιουνίου). 
«Η Βαρβάρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σημειώνει διαρκή πρόοδο. Την περασμένη εβδομάδα, στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο, έδειξε τις δυνατότητές της, αλλά μπορεί να πάει σαφώς καλύτερα. Κάποια μικρά λάθη σε καθένα από τα τέσσερα όργανα, της στέρησαν την είσοδο σ’ έναν τελικό. Ειδικά στην μπάλα, η εμφάνισή της ήταν πραγματικά άψογη μέχρι την τελευταία λαβή, όπου ένα λάθος την άφησε εκτός οκτάδας», τόνισε για την αθλήτριά της η Μορφούλα Ντώνα και συμπλήρωσε: 
«Ο αγώνας της Σόφιας θα είναι δυσκολότερος από όλους τους προηγούμενους, αφού θα βρούμε απέναντί μας όλες ανεξαιρέτως τις κορυφαίες αθλήτριες. Ωστόσο, ο δικός μας στόχος παραμένει ίδιος: Η πρόκριση σε κάποιον από τους τελικούς οργάνων, πράγμα που η Βαρβάρα έχει τα φόντα να καταφέρει για άλλη μια φορά φέτος. Ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες στην μπάλα, όπου άλλωστε κατέκτησε την 5η θέση στη Μόσχα και την 6η θέση στο Τιέ. Εφόσον αποφύγει τα σφάλματα στις εκτελέσεις των προγραμμάτων της, μπορεί να επαναλάβει μια ανάλογη επιτυχία»
Το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας θα ξεκινήσει το Μ. Σάββατο (04/05) με τον γενικό αγώνα, στον οποίο οι αθλήτριες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα), προκειμένου να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού, αλλά και οι οκτώ φιναλίστ σε καθέναν από τους τελικούς οργάνων.
Οι επιμέρους τελικοί στα τέσσερα όργανα θα διεξαχθούν την Κυριακή του Πάσχα (05/05), κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.