Η Γυμναστική γέννησε τον Πανθεσσαλονίκειο και ο Πανθεσσαλονίκειος την γυμναστική στην Ελλάδα
Μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.)
Αρ. 16393/94 Απόφ. Πρωτοδ. Θεσ/νίκης
Κωδικός Γ.Γ.Α. ΙΜ-87
Αρ. Μητρ. ΣΕΓΑΣ 448
Αρ. Μητρ. Ε.Γ.Ο. 2
Στους αγώνες,οι αθλήτριες του συλλόγου μας εμψυχώνουν τις συναθλήτριες τους φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα

Καιρός

 

Γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ ν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

Από το Blogger.
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Πανθεσσαλονίκειου
Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αναχωρούν για Βιέννη οι Πρωταθλήτριες της Ρυθμικής

Με προορισμό τη Βιέννη αναχωρούν αύριο (Τρίτη 28/05) οι πρωταθλήτριες του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής (31 Μαΐου - 2 Ιουνίου). 
Τις δύο αθλήτριες θα συνοδεύσουν οι προπονήτριές τους, Μορφούλα Ντώνα και Εκατερίνα Ντουλάμοβα, η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα και η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. Αθανασούλα Λαμπροπούλου - Συροπούλου, ενώ στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης

Η Βαρβάρα Φίλιου θα κυνηγήσει στη Βιέννη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της, στοχεύοντας να μπει σε κάποιον από τους τελικούς οργάνων, ενώ η Κορίνα Αλευρογιάννη προσδοκά να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες, αφού διανύει την πρώτη της χρονιά στην κατηγορία γυναικών.
Αμφότερες θα παρουσιάσουν προγράμματα και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα). Από το άθροισμα των βαθμών τους θα προκύψει και η θέση της Ελλάδας στην ομαδική κατάταξη, όπου το μεγάλο στοίχημα θα είναι το πλασάρισμα στο «τοπ 10». 
Η προπονήτρια της Φίλιου, Μορφούλα Ντώνα, επισήμανε: «Η Βαρβάρα είναι σε καλή κατάσταση, πήγε εξαιρετικά στους αγώνες προετοιμασίας και θα πάμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μεγάλες προσδοκίες. Στόχος μας θα είναι η πρόκριση σε κάποιον από τους τελικούς οργάνων. Εδώ και μια δεκαετία, καμιά Ελληνίδα αθλήτρια δεν έχει κατορθώσει να μπει στην προνομιούχο οκτάδα, αλλά ελπίζω ότι η Βαρβάρα θα το καταφέρει. Παράλληλα, σε ομαδικό επίπεδο, θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στο α’ γκρουπ δυναμικότητας, παρότι δεν θα είναι εύκολο.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, που μας δείχνει εμπιστοσύνη και μας βοηθά όπως μπορεί, καθώς και τον πρώην δάσκαλο μπαλέτου της Βαρβάρας, Γιάννη Μάρτο, ο οποίος μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μάλιστα θα βρεθεί πλάι μας στη Βιέννη για ηθική συμπαράσταση»
Από την πλευρά της, η προπονήτρια της Αλευρογιάννη, Εκατερίνα Ντουλάμοβα, τόνισε: «Η Κορίνα έχει δουλέψει πάρα πολύ, είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσπάθειά της και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των κόπων της. Είναι μια νέα αθλήτρια, που δεν διαθέτει εμπειρία και ασφαλώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδό της. Έχει όμως σημαντικές δυνατότητες και μπορεί να αφήσει θετικές εντυπώσεις στο ευρωπαϊκό. Στόχος μας θα είναι και η παραμονή της Εθνικής στην κορυφαία 10άδα της ομαδικής κατάταξης, πράγμα αρκετά δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις»
Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 81 αθλήτριες του ατομικού από 32 χώρες, δεν περιλαμβάνει αγωνίσματα ανσάμπλ γυναικών. Θα υπάρχει μόνο ανσάμπλ νεανίδων, χωρίς ελληνική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων της κατηγορίας γυναικών (σε ώρες Ελλάδας): 
Παρασκευή 31 Μαΐου
15:00 - 23:00: Ατομικό - 1ο σκέλος γενικού αγώνα (στεφάνι, μπάλα) 
Σάββατο 1 Ιουνίου
15:00 - 22:30: Ατομικό - 2ο σκέλος γενικού αγώνα (κορύνες, κορδέλα) 
Κυριακή 2 Ιουνίου
16:00 - 18:00: Ατομικό - Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)

Πηγή : Ε.Γ.Ο.