Η Γυμναστική γέννησε τον Πανθεσσαλονίκειο και ο Πανθεσσαλονίκειος την γυμναστική στην Ελλάδα
Μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.)
Αρ. 16393/94 Απόφ. Πρωτοδ. Θεσ/νίκης
Κωδικός Γ.Γ.Α. ΙΜ-87
Αρ. Μητρ. ΣΕΓΑΣ 448
Αρ. Μητρ. Ε.Γ.Ο. 2
Στους αγώνες,οι αθλήτριες του συλλόγου μας εμψυχώνουν τις συναθλήτριες τους φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα

Καιρός

 

Γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ ν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

Από το Blogger.
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Πανθεσσαλονίκειου
Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη της πρώην αθλήτριας του συλλόγου μας που διαπρέπει στην Εθνική ανσάμλπ της Ισπανίας.


Πηγή : gymnast.gr
Άρτεμις Γκαβέζου - Κάστρο. Ένα «δικό μας» πρόσωπο, μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη (με μητέρα Ισπανίδα) με ξεχωριστή προσωπικότητα και ήθος η οποία κόσμησε με την παρουσία της επί σειρά ετών την εθνική μας ομάδα ρυθμικής στο ατομικό, καταθέτει μέσω τηλεφωνικής συνέντευξής της στο gymnast.gr και τον Αντώνη Κεραμιδά την εμπειρία της για τη μέχρι τώρα διαμονή της στην Ισπανία στην οποία βρίσκεται μόνιμα εδώ και περίπου εφτά μήνες.

Βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας ανσάμλπ της Ισπανίας, η Άρτεμις μιλά για την ένταξη και προσαρμογή της στην νέα της πλέον αθλητική οικογένεια, τους στόχους της ομάδας της και τα σχέδια για τις σπουδές της.
Συνέντευξη της Άρτεμις Γκαβέζου - Κάστρο στο gymnast.grΤο μοναδικό κίνητρο για μένα είναι η ευχαρίστηση που παίρνω μέσα από αυτό που αγαπώ μιας και δεν υπάρχει καμία άλλη παρόμοια αίσθηση από την εκπλήρωση των στόχων που θέτω έτσι ώστε μέσω αυτών να υπερβαίνω κάθε φορά τον εαυτό μου. Κάτι που, όπως είναι φυσικό απαιτεί, πέρα από αγάπη, πειθαρχία και αφοσίωση.



Άρτεμις, βρίσκεσαι εδώ και 6 μήνες περίπου στην Ισπανία. Μια νέα καριέρα από την αρχή η μια συνέχεια από την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα;
Σίγουρα είναι μια συνέχεια από την στιγμή που προπονιόμουν και αγωνιζόμουν στην Ελλάδα για σχεδόν 13 χρόνια πριν έρθω στην Ισπανία. Παράλληλα όμως είναι και μια νέα αρχή καθώς βρίσκομαι τώρα σε μια διαφορετική χώρα με μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα, με διαφορετική προπονητική και αγωνιστική κουλτούρα, με πολύ καλή οργάνωση, καλές υποδομές και πλήρη υποστήριξη σε κάθε στάδιο προετοιμασίας. 
Από το ατομικό ρυθμικής στο ανσάμπλ. Λαμβάνοντας υπόψη μαρτυρίες ειδικών που σε είδαν να αγωνίζεσαι με την νέα σου ομάδα αλλά και βλέποντας διάφορα βίντεο από τις συμμετοχές σου σε αγώνες, δείχνεις να μην είχες πρόβλημα προσαρμογής. Πόσο εύκολο ήταν;
Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά με τη μεγάλη βοήθεια των προπονητριών, των άλλων αθλητριών και του όλου περιβάλλοντος που επικρατεί εδώ. Ταυτόχρονα όμως η προσαρμογή αυτή απαίτησε πολύ προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Φυσικά, όπως σε κάθε αλλαγή, στην αρχή συνάντησα δυσκολίες μια και άλλαξα από το ατομικό στο ομαδικό που είναι τελείως διαφορετικό. Μετά το πρώτο στάδιο όμως, προσαρμόστηκα πιο γρήγορα από ότι περίμενα και κατάφερα να μπω στην βασική ομάδα αν και όταν άρχισα τις προπονήσεις ήδη υπήρχαν 12 αθλήτριες στην εθνική ομάδα. Το ομαδικό της ρυθμικής γυμναστικής απαιτεί συγχρονισμό, συνεργασία και μεγάλη ακρίβεια εκτέλεσης για να βγει καλό το αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχει μεγάλη υπευθυνότητα μεταξύ των αθλητριών και μοιραζόμαστε όλες τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες χωρίς να ρίχνουμε το φταίξιμο η μια στην άλλη.
Πως είναι οι συνθήκες διαμονής σου; Είσαι ευτυχισμένη;
Από τον Νοέμβριο του ήρθα στην Μαδρίτη μέχρι και τις αρχές Μαΐου έμενα σε ένα διαμέρισμα σχετικά μακριά από το γυμναστήριο και ήταν δύσκολα τα πράγματα. Εδώ και ένα μήνα όμως μένω μαζί με τις όλους τους άλλους αθλητές σε έναν πλήρως εξοπλισμένο ξενώνα με πολύ καλές συνθήκες και όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Το γυμναστήριο είναι πέντε λεπτά μακριά και πολύ κοντά στις πανεπιστημιακές σχολές. Είμαι πολύ ευχαριστημένη κάνοντας αυτό που πραγματικά μου αρέσε.
Θεωρείς ότι η προσαρμογή σου εκεί ήταν εύκολη λόγω της γλώσσας την οποία μιλάς άνετα;
Βεβαίως το ότι μιλάω την γλώσσα βοήθησε. Επίσης το ότι δεν αισθάνθηκα ξένη καμιά στιγμή. Αν και δεν είχα καμία επαφή με το ομαδικό, κάτι που δεν ισχύει για όλα τα άλλα κορίτσια εδώ μια και στην Ισπανία όλοι οι σύλλογοι κάνουν τη μισή χρονιά ατομικό και τη άλλη μισή ομαδικό, κατάφερα να προσαρμοστώ γρήγορα.
Τι είδους «υποδοχή» έτυχες από την νέα σου αθλητική οικογένεια και κυρίως από τις νέες συναθλήτριές σου;
Από την αρχή το όλο κλίμα ήταν θετικό και όλες οι άλλες συναθλήτριές μου με έκαναν να αισθανθώ πολύ άνετα, κάτι που είναι απαραίτητο μιας και για να κάνεις ομαδικό πρέπει να υπάρχει αρμονία μεταξύ των αθλητριών. Όσον αφορά τις προπονήτριες, αν και με ήξεραν από τους προηγούμενους διεθνείς αγώνες που είχα συμμετάσχει, ήθελαν, όπως είναι φυσικό, να με δοκιμάσουν. Μετά από αυτή τη διαδικασία δοκιμής έκριναν ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω στην ομάδα και με κάλεσαν να μείνω στο ομαδικό. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι στην Ισπανία οι αθλήτριες του ατομικού προπονούνται σε άλλες πόλεις ενώ εγώ ήθελα να μείνω να σπουδάσω στην Μαδρίτη, με έκαναν να πάρω την απόφαση να δοκιμάσω την νέα εμπειρία του ομαδικού, κάτι για το οποίο τώρα πια μπορώ να πω ότι χαίρομαι που το έκανα.
Ποια είναι τα κίνητρα μιας κοπέλας της ηλικίας σου που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ στην Ισπανία; Είναι αρκετά ώστε να την κρατήσουν σε εγρήγορση στον δρόμο του πρωταθλητισμού;
Αν και υπάρχει μια βοήθεια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο των αθλητών υψηλού επιπέδου που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα, που πρέπει όμως παρόλα αυτά να πετύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις βαθμό πάνω από την βάση, δεν υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο, χρηματικό ή άλλης μορφής. Το μοναδικό κίνητρο για μένα είναι η ευχαρίστηση που παίρνω μέσα από αυτό που αγαπώ μιας και δεν υπάρχει καμία άλλη παρόμοια αίσθηση από την εκπλήρωση των στόχων που θέτω έτσι ώστε μέσω αυτών να υπερβαίνω κάθε φορά τον εαυτό μου. Κάτι που, όπως είναι φυσικό απαιτεί, πέρα από αγάπη, πειθαρχία και αφοσίωση.
Ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος της νέας σου ομάδας; Πόσο ψηλά έχει ανεβεί ο πήχης;
Οι στόχοι της ομάδας είναι πολύ υψηλοί από τη στιγμή που ο πήχης έχει ανέβει αρκετά υψηλά, τόσο μετά τους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο (4η θέση) όσο και από τις φετινές επιτυχίες στα μέχρι τώρα διεθνή κύπελλα που έχουμε συμμετάσχει (1η θέση στο σύνθετο και 3η στο μεικτό πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λισαβόνας - Πορτογαλία, 2η θέση στις κορύνες και 3η στο σύνθετο στο Τιε - Γαλλία, 2η θέση στις κορύνες στη Σόφια - Βουλγαρία). Οι στόχοι κάθε φορά είναι όλο και υψηλότεροι με βασικό στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κίεβο, στην Ουκρανία στα τέλη Αυγούστου.
Γνωρίζω ότι ετοιμάζεσαι να δώσεις εξετάσεις για να εισαχθείς στο πανεπιστήμιο. Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις; Αλήθεια τι σχολή σε ενδιαφέρει;
Μόλις τελείωσα την πραγματικά δύσκολη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Μέσα σε τρεις συνεχόμενες μέρες έδωσα εξετάσεις σε έξι μαθήματα. Η διαδικασία προετοιμασίας μου για αυτές τις εξετάσεις ξεκίνησε αναγκαστικά αργά, από τα μέσα Ιανουαρίου. Έτσι έπρεπε να καλύψω σε λίγο χρόνο μεγάλη ύλη. Επιπρόσθετη δυσκολία ήταν το ότι τα μαθήματα ήταν διαφορετικά από αυτά που είχα διδαχθεί στην Ελλάδα και μάλιστα στα Ισπανικά. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύωρες καθημερινές προπονήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσω να προετοιμαστώ όπως θα ήθελα. Αυτό που θέλω να σπουδάσω είναι «Επιστήμη Φυσικής Δραστηριότητας και Αθλητισμού».
Έχεις κρατήσει επαφή με τον κόσμο από την Ελλάδα; Τις φίλες σου, τις προπονήτριές σου;
Ναι, έχω κρατήσει επαφή με αρκετό κόσμο από την Ελλάδα, κυρίως μέσω διαδικτύου.
Τι «κρατάς» μαζί σου στην Ισπανία από τα αθλητικά και όχι μόνο βιώματά σου με τα οποία γαλουχήθηκες στην Ελλάδα;
Είχα την τύχη, από την αρχή των προσπαθειών μου στην Ελλάδα, να έχω μεγάλη βοήθεια από πολύ καλές προπονήτριες. Αυτό που μου έμαθαν και αυτό που κρατάω μαζί μου ύστερα από τόσα χρόνια είναι ότι για να πετύχεις κάτι πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή και προσήλωση στους στόχους σου. Για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που θα βρεις μπροστά σου και να πετύχεις κάτι χρειάζεται πολύ θέληση και πείσμα.
Τι γνώμη έχεις για το gymnast.gr;
Είναι μια πολύ ενημερωμένη, εύχρηστη ιστοσελίδα, με ωραίο σχεδιασμό, μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το τι συμβαίνει στον χώρο αυτό και να μαθαίνει για τις επιτυχίες των αθλητών της Ελλάδας και όχι μόνον. Και χαίρομαι που μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα μου δίνεται η ευκαιρία να στείλω την αγάπη μου σε όλους όσους με βοήθησαν τόσα χρόνια, στις φίλες μου στην Ελλάδα και πολλά χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους της ρυθμικής γυμναστικής.
Σ' ευχαριστώ Πολύ. Σου εύχομαι Καλή συνέχεια.
Κι εγώ σας Ευχαριστώ!

Πηγή : gymnast.gr